Sastojci
- 150gr Bony kosovog brašna
- 6 jaja
- Bony šećer
- 0.5l mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 1/2 putera
- 2 kesice šlag pjene/ili slatko vrhnje malo pokovanje
- Za dekoracije 50gr Bony badema, kokos chips, svježe crveno voće i svježi svežanj lista mente.
- Praška za pecivo i nešto malo puder brašna 2-3 kašike
Priprema
Razdvojiti bjelance od žumanceta. U bjelance staviti 12 kašika šećera i jaja umutiti u čvrst snijeg. U snije dodati kokos i špahtulom u mijesiti masu. Dodati 2-3 kašike brašna i praška za pecivo sve umijesiti zajedno. U četvrtasu tepsiju promjera 34×20. Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Od 300 ml mlijeka odliti nešto u manju posudu.
Veći dio mlijeka staviti u nakvašenu šerpu da prokuha, dok mlijeko prokuha, umutiti u odvojenom mlijeku puding i rastopiti tako da nema grudvica.
U ključalo mlijeko sasuti rastopljen puding i miješati puding dok se mase ne sjedine. Kada je gotov ostaviti da se puding ohladi.
Žumance umutiti sa šećerom u čvrst snijeg. U još rashlađen puding dodati pola putera i umijesiti sa mikserom. Kada se puter sjedini sa pudingom smjesu postepeno dodavati u pjenasta jaja i mutiti.
Kada je smjesa gotova preliti preko kore i ostaviti da se ohladi. U 200 ml mlijeka umutiti šlag pjenu sa nekoliko kašika šečera u prahu i dobro umutiti. Nanijeti na ohlađen i